Hycom bestaat 50 jaar! Daarmee vieren wij graag onze fijne samenwerking

Over Hycom

Hycom is al 50 jaar de toonaangevende specialist in complete hydraulische en electrische besturingssystemen voor de industrie, offshore wind, scheepsbouw, baggerindustrie, civiele werken, olie & gas en luchtvaartbranche. Voor elke uitdaging die u op het gebied van hydrauliek kunt tegenkomen heeft HYCOM een passend antwoord. Van hydraulische aggregaten tot een aandrijf- en regelsysteem voor een monopile gripperframe of een vliegtuig assembly lijn. Hycom heeft een compleet dienstenpakket, is wereldwijd actief en staat bekend om zijn expertise, snelheid en flexibiliteit. Voor elk vraagstuk op het gebied van hydrauliek heeft Hycom het passende antwoord.

Geschiedenis

Het bedrijf bestaat sinds 1974, maar de roots gaan terug tot in de jaren veertig. Hycom is voortgekomen uit het bedrijf Werklust, gespecialiseerd in de productie van grondverzetmachines. Een afdeling van dit bedrijf begon in 1947 met hydraulische activiteiten. De technische mogelijkheden van hydrauliek groeiden snel en ook de vraag nam toe, vooral vanuit de machinebouw- en scheepvaartindustrie. In de jaren ’70 kwam er een aparte divisie die zich specialiseerde in hydraulische systemen: Hycom. Hycom groeide en ging steeds meer markten bedienen, zoals de luchtvaartindustrie en de bouw van civiele werken. Tot 1986 bleef Hycom onderdeel van Werklust. In dat jaar was er een management buy-out, waardoor Hycom de vleugels verder kon uitslaan en de dienstverlening uitbreiden. Sinds januari 2013 is Hycom toegetreden tot de Hydac International Group. Hycom heeft nu meer dan 60 internationale dochterondernemingen met meer dan 10.000 medewerkers wereldwijd.

De vraag

Hycom heeft een brede behoefte qua bevestigingsmaterialen die vraagt om zekerheid, flexibiliteit, besparing en gemak.

Onze oplossing

Hycom heeft gekozen voor de Rokafast Voorraadservice. Hiermee hebben ze gekozen voor zekerheid, tijd, flexibiliteit, besparing en gemak. Om de voorraadservice goed te laten functioneren hebben we er samen voor gekozen het magazijn opnieuw en overzichtelijk in te richten. De voorraadservice vindt nu 2x per week plaats waarbij Rokafast het beheer van alle bevestigingsmaterialen op zich neemt.

Quote Hycom

Door de voorraadservice van Rokafast wordt Hycom ontzorgt!